Arkadaşlarınızla Sınırsız Paylaşım Ve Eğlence Için Seviyeli Bir Forum Ve Arkadaşlık Portalı TurkMania Sizleri Bekliyor.
Üye Değilseniz Kayıt Ol Linkinden Kayıt Olabilirsiniz.Bu ilk Ziyaretinizse Yardım Linkinden Yararlanabilirsiniz. Tüm Ozelliklerimizden Yararlanmak Için Lütfen Üye Olun....
EN IYI PAYLASIM SITESI
Sessizligin Bozuldugu Yer
FORUMUMUZA KAYIT OLAN 400 CU UYEMIZE V.I.P UYELIK HEDIYE VERIYORUZ !!! Forumumuza 500 cu uye olarak kayit yapan kisiye 2 aylik V.I.P Uyelik Hediye Veriyoruz TürkMania Yönetimi
"TürkMania | PayLa$im Platformu Fan Grubu"
"Türkmania Community @ Twitter"
https://twitter.com/TurkManiaForum
"Türkmania Community @ Facebook"
Türkmania Community
TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi
Arkadaşlarınızla Sınırsız Paylaşım Ve Eğlence Için Seviyeli Bir Forum Ve Arkadaşlık Portalı TurkMania Sizleri Bekliyor.
Üye Değilseniz Kayıt Ol Linkinden Kayıt Olabilirsiniz.Bu ilk Ziyaretinizse Yardım Linkinden Yararlanabilirsiniz. Tüm Ozelliklerimizden Yararlanmak Için Lütfen Üye Olun....
EN IYI PAYLASIM SITESI
Sessizligin Bozuldugu Yer
FORUMUMUZA KAYIT OLAN 400 CU UYEMIZE V.I.P UYELIK HEDIYE VERIYORUZ !!! Forumumuza 500 cu uye olarak kayit yapan kisiye 2 aylik V.I.P Uyelik Hediye Veriyoruz TürkMania Yönetimi
"TürkMania | PayLa$im Platformu Fan Grubu"
"Türkmania Community @ Twitter"
https://twitter.com/TurkManiaForum
"Türkmania Community @ Facebook"
Türkmania Community
TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi
Hoşgeldiniz : En son ziyaretiniz : 1/1/1970 Mesaj Sayınız : 16777215
Şırnak'ın Cudi Dağı'nda güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 4 polis şehit oldu.
Şırnak'ın Cudi Dağı'nda güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada, 4 polis şehit oldu.
PKK terör örgütü, Şırnak ile Silopi arasında bulunan Cudi Dağı'nda güvenlik güçlerine pusu kurdu. Teröristler, uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçleri, karşılık verdi. Çatışmada 4 polis şehit oldu.
Yaralı polislerin helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.
Malzemeler: 1 lt Tavuk Suyu 500 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü 1 Soğan 1 Kereviz 100 gr Lahana 2 Çorba Kaşığı Margarin 300 gr Taze Fasulye 1/2 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye 2 Çorba Kaşığı Biberiye Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI : Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabetleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizi soyup küp küp doğrayın. Lahanayı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince şeritler halinde doğrayın. Bir tencerede margarini eritip soğanı hafifçe kavurun. Kereviz ve lahanayı ilave edin. Taze fasulyeyi ekleyin. Konserve fasulye kullanıyorsanız tencereye ilave etmeden önce suyunu süzün. Tavuk suyunu tencereye ilave edip 5-10 dakika kadar pişirin. Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış kuru fasulyenin suyunu süzün. Gerek görürseniz fasulyeyi durulayın. Et ve kuru fasulyeyi tencereye ekleyin. Çorbayı kaynatın. Fasulyeli tavuk çorbasını biberiye, tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın. Dilerseniz kuru biberiye yerine taze biberiye de kullanabilirsiniz. Bunun için çorbayı pişirdikten sonra biberiyeyi yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyıp çorbaya ilave edin. Öneri: Kuru fasulyeyi haşlamak veya 1 gece boyunca suda bekletmek istemiyorsanız bunun yerine konserve kuru fasulye de kullanabilirsiniz. Konserve fasulyeyi yemeğin veya çorbanın içine katmadan önce soğuk su ile durulayıp suyunu süzün..
Malzemeler: 1 adet ufak hindi 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 çorba kaşığı tel şehriye 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet kabak 1 adet kereviz 4 adet salatalık turşusu 1 adet yumurta sarısı 1 su bardağı turşu suyu 2 su bardağı su, tuz
HAZIRLANIŞI : Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın. Eriyince küçük doğranmış soğanı ve şehriyeleri ilave edip kavurun. Sebzeleri küp doğrayın. Şehriye ile soğana ilave edin. 2-3 dakika sote edin. Ayırdığınız haşlama suyunu ve suyu ilave edin. Tuzuı katın. Kaynayınca ateşi kısın. Sebzeler yumuşayana dek pişirin. Küçük doğranmış salatalık turşusu ve hindi etlerini ekleyin. Yumurta sarısı turşu suyu ile çırpın. Çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın. Servise hazırdır..
Malzemeler: 2 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri 1 su bardağı irmik 1 adet yumurta 1 çay kasığı zencefil 1 çay kasığı kırmızı tozbiber 1 çay kasığı karabiber 4 su bardağı tavuksuyu Yarım çay bardağı sıvıyağ Tuz , su
HAZIRLANIŞI : 2 su bardağı rendelenmiş kasar peynirini bardağı irmikle karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, kırmızı tozbiber ilave edip yoğururak bir hamur yapın, 10 dakika bekletin. Daha sonra bu hamuru rendeden geçirin. Ayrı bir yerde 4 su bardağı tavuk suyunu tencereye alın. Yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kaynatın. Rendelenmiş bamuru kaynayan etsuyuna yavaş yavaş karıştırıp, dökün, iyice pişirin..
Malzemeler: 1 Kg İşkembe (temizlenmiş) 2 Çorba Kaşığı Un 2 Yumurta Sarısı 1 Limon Suyu 1 Fincan Sirke 3-5 Diş Sarmısak Tuz, Kırmızı Biber 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)
HAZIRLANIŞI : Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz). Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım. Bu arada terbiyeyi hazırlayalım. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim. Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım. Sarmısağı döverek ilave edelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim)..
Hazırlanışı: Tencerede margarini eriterek unu kavurun,salcayi ekleyerek bir süre karistirin 5 bardak su katip kaynatin.Kaynayan suyun icine haslanmis pirinci,tuzu ve karabiberi ilave edin.Maydonozlarida ince ince kiyarak corbanin üzerini süsleyin
Malzemeler: 6 adet çarliston biber, 2 adet kırmızı biber, 1 adet soğan, 2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı un, 2 su bardağı su, 250 gram yoğurt, 1 çay bardağı su, 2 diş sarmısak, yeteri kadar tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı fesleğen
Hazırlanışı:
Biberleri ocakta közleyip, kabuğunu soyun ve ince uzun olarak doğrayın. Ayrı bir yerde tencereye soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun. 5 dakika kısık ateşte soteleyin. Unu sararana dek kavurun. Doğranmış biberleri ekleyip, 1-2 kez çevirin. 2 su bardağı suyu ilave edip, 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Bir kaseye yoğurt, 1 çay bardağı su, ezilmiş sarmısak, tuz ve karabiberi koyup, hepsini çırpın ve tenceredeki karışıma ilave edin. Bütün malzemeleri karıştırın. Üzerine fesleğen serpin. Soğuk olarak servis yapın..
Malzemeler: 2 adet enginar 2 corba kasigi un 1 corba kasigi tereyagi 1 corba kasigi krema 2 su bardagi et suyu 2 su bardagi su 1/2 demet dereotu Limon 4-5 dal maydanoz Tuz,karabiber
Hazırlanışı
Enginarlari limon suyu katilmis 2 bardak suda haslayin.Unu tereyaginda kavurun.Sicak etsuyunu ve enginarlari hasladiginiz suyu ilave edip kaynatin.Enginarlari ve dereotunu dograyip kaynamakta olan suya ilave edin.Tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika kaynatin.Üzerine kizdirilmis yag ve maydanozla süsleyip servis yapin..
Malzemeler: 4 ad. Barbunya balığı, 16 ad. Karides, 100 gr. Somon, 16 ad. Midye içi, 1 ad. Kabak, 1 ad. Havuç, 1 ad. Soğan, 1 ad. Domates, 1 ad. Sarımsak (ezme), 75 gr. Pırasa, 1/4demet Maydanoz, 2,5 lt. Beyaz şarap, 100 gr. Tereyağı, 5 gr. safran, tost ekmeği
Hazırlanışı: Tereyağı eritilip, balıklar hariç, sebzeler sırasıyla sote yapılıp, 10 dk. pişirilir. İçine balıklar, karides ve midye içi, şarap ve safran ilave edilip 5 dk. daha kaynatılır. Tost ekmeğinin üzerine sarımsak ezmesi sürülüp, kızartılır. Kızaran ekmekler tabağın altındaki servis tabağının kenarlarına konup servis yapılır.
Malzemeler: Yarım kilo keşkeklik yarma, 150gram nohut tuz, aldığı kadar su, bir kaç parça kemikli et (dana veya kuzu) olabilir
Hazırlanışı
Nohut akşamdan ılık suyla ıslanır, yarmada akşamdan bir taşım kaynatılıp bırakılır, sabah eti ile birlikte bütün malzemeler konup çok kısık ateşte pişirilir (uzun zamanda). Piştikten sonra üzerine tereyağı ile pul biber dökülür arzuya göre fırında pişirilebilir
Malzemeler: 1 yumurta, 1su bardağı yoğurt, 1çay bardağı un, 2 yemek kaşığı margarin, 1 tablet etsuyu, 4 bardak su tuz, nane, 2 diş sarımsak.
Hazırlanışı
Unu, yumurta, sarısını, yoğurtu, hepsını, karıştır, üzerine 4 bardak suyu ekle içine etsuyunuda ekle karıştırak pışır diğer tarafta margarini erit içine 2 diş sarımsağı tuz, nane ekle pişmi olan çormanın üzerine dök..
Malzemeler: 200 gr az yağlı kıyma, bir kahve fincanı ince bulgur, 1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı kimyon, 1 adet orta boy soğan, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 çorba kaşığı tereyağ, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Nohutu bir gece önceden ıslatıp hazırlamalıyız.Ertesi gün nohutu haşlayalayalım ve bir kenarda bekletelim.Daha sonra çorbamız için gerekli olan köfteleri hazırlayalım.Bunun için kıymayı bir kaba alalım.Kıymanın üzerine tuz, karabiber, kimyon, yumurta ve ince bulgur ilave edelim.Bu karışımı aynen hamur gibi özleşene kadar iyice yoğuralım.Daha sonra elimizi hafifçe ıslatarak bilye iriliğinde küçük küçük yuvarlak köfteler hazırlayalım.Her bir köfteyi yaptıktan sonra elimizi hafifçe ıslatmayı unutmayalım.Hafifçe un serpilmiş tepsiye hazırladığımız köfteleri birer birer koyalım.Bundan sonra tepsiyi sağa sola sallayalım.Böylelikle unun yerleştirdiğimiz köftelerin her tarafına yapışmasını sağlayacağız.Sosunu hazırlayalım.Öncelikle soğanı küçük doğrayalım.Tencereye aldığımız bir çorba kaşığı tereyağını eritelim ve soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavuralım.Daha sonra çorbanın salçasını ekleyelim.İki dakika daha kavuralım ve tencereye 4 su bardağı su ilave edip tuz dökelim.Su kaynadığında haşlanmış nohutları ve küçük köfteleri çorbaya ilave edelim.Köfteler yumuşayıncaya dek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım.Servis yapalım
3 yemek kaşıpı Un, yarım su bardağı süt, 1yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı zeytin-yağı, 1 tablet tavuk suyu, l litre su, tuz
Hazırlanışı:
Un ile yağı hafif sarayıncaya kadar kavur, suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştır, tavuk suyunu ilave et kaynıyana kadar karıştır, bir miktar kaynadıktan sonra yumurta sarısını ve sütü ayrı bir kapta çırp ve ilave et, tuz ekle tekrar kaynamaya başlayınca kapat. Servis yaparken tabaklara nane ilave et..
Malzemeler: 1/2ad. Tavuk, 1 litre su, 100 gr. Pirinç, 2 ad. Yumurta, 1 ad. Limonsuyu, 1 çay bardağı Yoğurt, 100 gr. Margarin, 300 gr. Havuç (rende), 200 gr. Patates (rende), 200 gr. Kornişon turşu (ince kıyım), 1/2demet Maydanoz (ince kıyım), 1 tatlı kaşığı Tuz.
Hazırlanışı:
Tavuk haşlanıp, suyu süzülür. Tavuk suyu tencereye konur. İçine pirinç konup kaynatılır. Kaynarken havuç, ayıklanmış tavuk ince parçalar halinde ilave edilir. Pişince patates konup, 5 dk. kaynatılır. Turşu ilave edilip, biraz daha kaynatılır. Başka bir kapta margarin eritilip, un kavrulur. Una tavuk suyu katıp, bulamaç yapılır, yumurta, yoğurt, limon suyu karıştırılıp, süzgeçten geçirilir. Hazırlanan sos, tencereye süzdürülüp, tuzu atılarak 2 dk. kaynatılır.
Malzemeler: 4 kişilik: 3 adet süt mısır, 4 su bardağı su, 1 adet biber, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 su bardağı süt, yarım çay kaşığı köri, 1 çorba kaşığı margarin, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı nane, tuz
Hazırlanışı:
Mısırları yukarıdan aşağıya doğru pıçakla kazıtın.Koçandan ayrılan mısırları tencereye alıp üzerine suyu ilave edin.Tuz ekleyip haşlayın.Daha sonra ince doğranmış biberi ekleyin.Mısır nişastasını ayrı bir kapda 1 su bardağı sütle karıştırıp çorbaya ilave edin.4 dk kaynatın.Köriyi ilave ettikden sonra tencereyi ocakdan alın.Bir tavada margarini eritin.Kırmızıbiber ve naneyi yagda yakın ve çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın..
Malzemeler: Yarım bardak kuru tarhana, 6 bardak soğuk su, 4 çorba kaşığı tereyağı, 1.5 çorba kaşığı nane, 1 çay kaşığı kırmızı biber, Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
Tarhanayı su ile ezip tuz katın ve 10 dakika kadar kaynatın. Yağı eritip naneyi ve kırmızı biberi ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra çorbanın üzerinde gezdirin
6-7 bardak tavuk suyu 1 tavuk butu (haşlanarak doğranmış) 1 kaşık un 1 su bardağı süt 1 yumurta sarısı ½ çay bardağı tel şehriye 1 kaşık yağ ½ demet maydanoz
HAZIRLANIŞI : Bir tencereye yağ ve unu koyarak pembeleşene kadar kavurun. Tavuk suyunu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Haşlanmış tavuk etleri, tuzu ve karabiberi de katarak kaynatın. Kaynayan tencereye şehriyeleri atın. Ayrı bir kasede süt ve yumurta sarısını iyice çırpın. Şehriyeler pişince tencereye ilave edin. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ince kıyılmış maydanozla servis edin. Afiyet olsun..
MALZEMELER 2 adet domates 1 çay bardağı sıvı yağ ½ paket tel şehriye 1 adet limon 1 demet maydanoz ½ litre su yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir. Üzerine ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir. 15 dakika sonra kapağı kapatılır. Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir..
MALZEMELER 2 su bardağı kırmızı mercimek 1/2 su bardağı pirinç 2 adet limon suyu 1 çay bardağı haşlanmış nohut 4 diş sarımsak 1 çay bardağı sıvı yağ 10 su bardağı su
HAZIRLANIŞI Mercimek ve pirinci yeterli tuz ve su ilave ederek kaynatın, kaynamaya başlayınca nohutu ekleyin. Diğer taraftan limon suyunu hazırlayın ve sarımsakları dövün. Çorba 1-2 taşım kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. Tencerenin altını kapatın. Ayrı bir kapta sarımsakları kavurun. Nane ile beraber çorbaya ekleyin ve servis yapın...
MALZEMELER 8 kişilik 1 kg ıspanak 1 çorba kaşığı yağ 3 adet orta boy piyaz doğranmış soğan 2 kahve fincanı un 12 su bardağı et suyu ½ çorba kaşığı tuz az hindistancevizi rendesi
HAZIRLANIŞI Ispanakların sadece yapraklarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra kaynar suda beş dakika haşlayıp süzdürün sonra iyice sıkın. Bir tencereye yağı koyup orta ateşte eritip soğanı ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak kavurun ve ıspanağı ilave edin. 1-2 dakika daha kavurup unu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra tuzunu, hindistancevizini ve et suyunu ilave ederek ağır ateşte 45 dakika zaman zaman karıştırarak kaynatıp pişirin. Ateşten alıp bir süzgeçten veya püre makinasından geçirin...
MALZEMELER 8 kişilik 2 adet iri soğan 2 çorba kaşığı yağ 2 adet iri patates 1 adet iri havuç 1 küçük kereviz 1 adet orta boy kabak 1 küçük kereviz 15 adet ayşe fasulye 2 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 12 su bardağı et suyu
HAZIRLANIŞI Soğanı piyaz gibi doğrayın. Diğer sebzeleri de yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırdıktan sonra soğanı ve diğer sebzeleri ilave edin. 5 dakika orta ateşte karıştırarak kavurun. Sonra unu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tuzunu ve suyunu ilave edip bir saat pişirin. Sonra püre makinasından geçirin. Bu çorbada patlıcan hariç mevsime uyan ne sebze varsa onunla yapabilirsiniz...
MALZEMELER 8 kişilik 10 su bardağı et suyu 2 ½ kahve fincanı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI Et suyunu bir tencerede kaynatın. Sütle unu küçük bir kapta iyice karıştırıp kaynamakta olan et suyuna karıştırarak yedirin. Tuzunu ekleyerek ağır ağır kaynatarak 20 dakika pişirip servis edin..
MALZEMELER 1 adet yumurta 2 çay bardağı un 2 adet iri soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 2,5 bardak ayran 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz 5 su bardağı su köfte malzemeleri : 250 gr kıyma ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI Kıymayı baharatla karıştırın ve fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Bir kenarda bekletin. Su ile yumurtayı iyice karıştırın, tuz ekleyin ve unu da ilave ederek sert bir hamur yapın. Hamuru oklava ile açıp, unlayın, ikiye katlayın. İki parmak genişliğinde şeritler kesin ve daha sonra bu şeritleri kibrit çöpü kalınlığında kesin. Bir tavada soğan ile yağı kavurun. Üzerine 6 su bardağı suyu ilave edin, tuzu ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra köfteleri ve kesilmiş hamuru karıştırıp 15 dakika kadar pişirin. Hazırlanan çorbaya ayranı karıştırıp, üzerine kuru nane serpin...
MALZEMELER 1 kg ağırlığında levrek balığı 1 adet küçük patates 1 adet küçük havuç 1 çay kaşığı yeni bahar 1 çay kaşığı karabiber 2 baş soğan 1 çorba kaşığı yağ 1 fincan sirke 4-5 diş sarmısak 2 adet yumurta yarım limonun suyu
HAZIRLANIŞI Bir tencereye temizlenmiş levrek parçalarını, soyulmuş bir bütün soğanı, bir kaşık sirkeyi ve bir kaç dal maydanozu koyun üzerlerine çıkacak kadar su ilave edip,etler kılçıklardan ayrılana dek haşlayın. Soğuduğunda , suyu bir süzerek bir kaba boşaltın. Sonra balığın etlerini, küçük küçük parçalayıp, tekrar suyunun içine bırakın. Diğer bir tencereye, bir çorba kaşığı yağı, küçük doğranmış soğanı, küp şeklinde doğranmış havucu ve patatesi koyup kavurun. Üzerine ayırdığınız balık suyunu ve balık etlerini ilâve edin. Kaynamaya başlayınca, bir kasede, bir dolu kaşık unu suyla bulamaç yapın ve kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş karıştırarak, katın.10-12 dakika daha kaynattıktan sonra, iki yumurta sansı ve limon suyunu iyice çırparak sulandırıp, çorbaya yavaş yavaş ilâve edin ve altını kapatın. Üzerine karabiber, yeni bahar, kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın...
MALZEMELER 1 adet yumurta 1,5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı pirinç 3 su bardağı yoğurt 6 su bardağı su 1 bardak haşlanmış nohut 1/2 demet ispanak 1/2 demet nane 1/2 demet dereotu tuz
HAZIRLANIŞI Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz,(yoğurtun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohutunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pismeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız...
MALZEMELER ½ kg semizotu ½ çay bardağı yeşil mercimek ½ çay bardağı nohut ½ çay bardağı kuru fasulye 2 çorba kaşığı margarin 1 adet soğan 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber Sos malzemesi: 2 çorba kaşığı tereyağı ½ çorba kaşığı un 5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI Nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıp ayrı ayrı haşlayın. Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, süzgeç ile başka bir kaba alın. Dipte kalan tortulu kısma un ve tuz ilave ederek biraz kavurun. Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleştirin. Üzerine daha önce hazırladığınız sosu , tuz ve salçayı ekleyip karıştırın, 5 su bardağı su ekleyin. Mercimeği ekleyip haşlayın. Daha sonra nohut ve fasulyeyi, yıkanıp doğranmış semizotunu da ilave ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın...