TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi
Arkadaşlarınızla Sınırsız Paylaşım Ve Eğlence Için Seviyeli Bir Forum Ve Arkadaşlık Portalı TurkMania Sizleri Bekliyor.

Üye Değilseniz Kayıt Ol Linkinden Kayıt Olabilirsiniz.Bu ilk Ziyaretinizse Yardım Linkinden Yararlanabilirsiniz. Tüm Ozelliklerimizden Yararlanmak Için Lütfen Üye Olun....

EN IYI PAYLASIM SITESI

Sessizligin Bozuldugu Yer


FORUMUMUZA KAYIT OLAN 400 CU UYEMIZE V.I.P UYELIK HEDIYE VERIYORUZ !!! Forumumuza 500 cu uye olarak kayit yapan kisiye 2 aylik V.I.P Uyelik Hediye Veriyoruz TürkMania Yönetimi

"TürkMania | PayLa$im Platformu Fan Grubu"
"Türkmania Community @ Twitter"
https://twitter.com/TurkManiaForum

"Türkmania Community @ Facebook"
Türkmania Community
TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi
Arkadaşlarınızla Sınırsız Paylaşım Ve Eğlence Için Seviyeli Bir Forum Ve Arkadaşlık Portalı TurkMania Sizleri Bekliyor.

Üye Değilseniz Kayıt Ol Linkinden Kayıt Olabilirsiniz.Bu ilk Ziyaretinizse Yardım Linkinden Yararlanabilirsiniz. Tüm Ozelliklerimizden Yararlanmak Için Lütfen Üye Olun....

EN IYI PAYLASIM SITESI

Sessizligin Bozuldugu Yer


FORUMUMUZA KAYIT OLAN 400 CU UYEMIZE V.I.P UYELIK HEDIYE VERIYORUZ !!! Forumumuza 500 cu uye olarak kayit yapan kisiye 2 aylik V.I.P Uyelik Hediye Veriyoruz TürkMania Yönetimi

"TürkMania | PayLa$im Platformu Fan Grubu"
"Türkmania Community @ Twitter"
https://twitter.com/TurkManiaForum

"Türkmania Community @ Facebook"
Türkmania Community
TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


        TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum SitesiHoşgeldiniz :
En son ziyaretiniz : 1/1/1970
Mesaj Sayınız : 16777215

 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  OyunOyun  

Design By TürkMania
Powered By phpBB™ 2.0 Copyright © 2008 - 2012
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
TAKIP ET
CANLI DESTEK

HIZLI MENU

TURKMANIA FORUM
ANASAYFA İLETİŞİM Z.DEFTERİ SOHBET ODAM



En son konular
» ESET Smart Security 5.0.95.0 SERIAL
Mutfak Bilgileri Emptytarafından medcezir45 10/12/2014, 20:41

» Norton Antivirus 2012 serial key full serial
Mutfak Bilgileri Emptytarafından ahmetxx 6/7/2014, 05:38

» Norton Internet Security 2012+Keygen+Serial
Mutfak Bilgileri Emptytarafından ahmetxx 6/7/2014, 05:19

» AutoCAD/AutoDesk sifreleri
Mutfak Bilgileri Emptytarafından serkan123456789 24/11/2013, 02:13

» Autocad 2012 x64 (64bit) + (Product key and Xforce keygen)
Mutfak Bilgileri Emptytarafından suris 29/5/2013, 22:34

» Avast'ın 6 yıllık Lisans Anahtarı
Mutfak Bilgileri Emptytarafından ermangel 5/5/2013, 19:55

» Uniblue Registry Booster 2012 serial number
Mutfak Bilgileri Emptytarafından mustafaemin1234 30/4/2013, 13:09

» NORTON INTERNET SECURITY 2012 serial number
Mutfak Bilgileri Emptytarafından delke 21/4/2013, 10:32

En bakılan konular
ESET Smart Security 5.0.95.0 SERIAL
Uniblue Registry Booster 2012 serial number
Norton Internet Security 2012+Keygen+Serial
Binlerce Mükemmel Programlar [Full] 2
+18 Cirilciplak kiz resimleri
Başka forum yazılımlarından SMF'ye nasıl geçilir?
Osmanlı Devleti hakkında herşey
Dost Site Eklemek
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Autocad 2012 x64 (64bit) + (Product key and Xforce keygen)
En aktif konular
Osmanlı Devleti hakkında herşey
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
ESET Smart Security 5.0.95.0 SERIAL
bütün üyeler,moderatörler,adminler,kısacası herkes 100den geriye sayalım yoklama başlasın
Osamanlı Minyatürleri
Uniblue Registry Booster 2012 serial number
Burçlar Arası Uyum
Norton Internet Security 2012+Keygen+Serial
Çorbalar
Tüm diyetler
Sosyal yer imi
Sosyal yer imi reddit      

Sosyal bookmarking sitesinde TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi adresi saklayın ve paylaşın
Cudi'de Çatışma! 4 Polis Şehit!
Mutfak Bilgileri Empty21/3/2012, 11:38 tarafından TurkMania
Şırnak'ın Cudi Dağı'nda güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 4 polis şehit oldu.


Şırnak'ın Cudi Dağı'nda güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada, 4 polis şehit oldu.

PKK terör örgütü, Şırnak ile Silopi arasında bulunan Cudi Dağı'nda güvenlik güçlerine pusu kurdu. Teröristler, uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçleri, karşılık verdi. Çatışmada 4 polis şehit oldu.

Yaralı polislerin helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Çatışmanın devam ettiği belirtiliyor.

Yorum: 0
Kimler hatta?
Toplam 118 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 118 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 297 kişi 21/9/2024, 23:39 tarihinde online oldu.
Dost Siteler
Mutfak Bilgileri Star1eg CEMIL BUDAK
Mutfak Bilgileri Star1eg NIKE FORUM
Mutfak Bilgileri Star1eg HABABAM
Mutfak Bilgileri Star1eg WP.PL
Mutfak Bilgileri Star1eg INTERNETHABER
Mutfak Bilgileri Star1eg ONLINE SOCCER
Mutfak Bilgileri Star1eg INTERNET SPOR
Mutfak Bilgileri Star1eg ALLEGRO
Mutfak Bilgileri Star1eg ULTRAPANEL
Mutfak Bilgileri Star1eg POLSKA INFO
Mutfak Bilgileri Star1eg REPOOL MANIFO
Mutfak Bilgileri Star1eg RUTOR
Mutfak Bilgileri Star1eg ODNOKLASSNIKI
REKLAM

Reklam Alanı Aylık 5 TL Reklam Ver
REKLAM

REKLAM

REKLAM

REKLAM

REKLAM

TOPLIST


Webmasterim.Com
Zirve100 Site ekle
Forum Siteleri
traceroute
Anahtar-kelime

 

 Mutfak Bilgileri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
TurkMania
Yetkin-Yönetmen
Yetkin-Yönetmen
TurkMania


TürkMANİA | 1327 Gündür Sizlerle...2008 - 2012
Mesaj Sayısı : 965

Cüzdan:
Para Para: 3080
Odun Odun: 4160
ViP ViP: 0

Mutfak Bilgileri Empty
MesajKonu: Mutfak Bilgileri   Mutfak Bilgileri Empty2/3/2012, 16:44

Her Hanımın Bilmesi Gereken Mutfak Bilgileri

Dondurulmuş gıdalar çözülürken
Dondurulmuş gıdalar çözülürken sıcak ortamda bulundurulmamalı. Bakteri ve mikrop üremesine neden olacak bu uygulama yerine, buzdolabının en alt rafında kendi kendine çözdürmeye bırakmak daha doğru olur.

Balık alırken
Balık alırken gözlerinin parlak, solungaçlarının pembe ya da kırmızı renkte olmasına dikkat edilmelidir.

Bayat ekmekleri
Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra soğutarak bir kavanoza koyup çorbalarıda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz. Robottan geçirip galeta unu gibi tüketmek de mümkündür.

Lahananın pişirirken
Lahananın pişme suyuna elma kabuğu katarsanız kötü koku hemen yok olur.

Yağ temizlerken
Kurutulmuş limon kabukları isli ve yağlı mutfak eşyalarını ovarken kullanılabilir.

Et pişirirken
Bir kahve fincanı süt, bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımında ovulup 12 saat buzdolabında bekletilen etler daha lezzetli olur.

Kumpir yaparken
Kumpir yapmak için patatesleri önce 10-15 dakika haşlayıp çatalla delin. Fırında daha kolay pişecektir.

Hamur açarken
Hamur açarken kirlenen mutfak tezgahları, üstüne tuz serpilip nemli bir bezle silindiğinde daha kolay temizlenir.

Başamel Sos Hazırlarken
Ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı ya da nane atılan beşamel sosun lezzeti güzelleşir.

Puding soğurken
Puding soğurken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, daha sıcakken üzerine toz şeker serpebilirsiniz.

Hamur Kızartırken
Kızartmak üzere hazırladığınız hamura kabartma tozunun yanında toz şeker de eklerseniz hamurunuz lezzetlenir

Kek Yaparken
Fırından çıkan keki 15 dakika ıslak bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde dolaştırdıktan sonra kalıbından çıkarmak kolaylaşır

Kızartma kokularını önlemek için
Kızartma kokularını önlemek için yağın içine bir iki dal maydanoz atılabilir.

Kuru fasulye pişirirken
Kuru fasulyelerin dağılmadan pişmesini istiyorsanız tuzu, salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra tencereye koyun

Meyve Salatası yaparken
Servis için bekleyen meyve salatasındaki meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.turkmania.forumdizini.com
TurkMania
Yetkin-Yönetmen
Yetkin-Yönetmen
TurkMania


TürkMANİA | 1327 Gündür Sizlerle...2008 - 2012
Mesaj Sayısı : 965

Cüzdan:
Para Para: 3080
Odun Odun: 4160
ViP ViP: 0

Mutfak Bilgileri Empty
MesajKonu: Geri: Mutfak Bilgileri   Mutfak Bilgileri Empty2/3/2012, 16:45

Kuru Gıdaları Pişirirken
Kuru bakliyatı çok seviyorsunuz. Ama
bir türlü istediğiniz yumuşaklıkta pişiremiyorsunuz. Öyleyse
kuru bakliyat pişirirken veya haşlarken, tuzu pişirme süresinin
sonuna doğru ilave edin.

Keki Kalıptan Nasıl Çıkartmalı?
Keki hiç bozmadan kalıptan çıkarmak
zor gibi görünür. Ancak kolayı var! Keki fırından aldıktan
sonra 15 dakika kadar tepsiyle ıslak bir bezin üzerinde bekletin.
Sonra bıçağı kekin çevresinde dolaştırarak kalıbı ters
çevirip, keki çıkartın. Tabii, keki pişirmeden önce
kalıbını yağlamayı ya da yağlı kağıt sermeyi de
unutmayın! Kekinizin bozulmadan çıkacağını
göreceksiniz.

Yumurta Akları
Yumurta akı, çırparken katılamıyorsa
üzerine birkaç damla limon suyu ya da bir tutam tuz
ilâve edin. Ayrıca kek veya pasta yaparken yumurtaları ayrı
bir kâseye teker teker kırdıktan sonra çırpma kabına koyun. Aksi
hâlde bozuk çıkan tek bir yumurta, hepsini atmanıza sebep
olabilir.

Tuzun Yerine
Sağlığınız açısından tuzu az
kullanmanız gerekiyorsa, tuzun yerini tutan bu karışımı
muhakkak deneyin. Bir kabın içerisine 1 çay kaşığı sarımsak tozu,
1 çay kaşığı kuru fesleğen, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay
kaşığı rendelenmiş limon kabuğunu iyice ezin. Karışımın
nemlenmesini önlemek için, içine 4-5 adet pirinç
tanesi ekleyip, tuzluğunuzun içine koyun.

Süt Kaynarken Dikkat Edin!
Sütü kaynatacağınız zaman,
kullanacağınız kabı önceden soğuk suyla iyice çalkalayın.
Böylece, sütün kabarmasını ve kaba yapışmasını önlemiş olursunuz.
En önemlisi de süt kaynadıktan sonra tencerenin
kenarlarına yapışmayacağı için kolayca
temizleyebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.turkmania.forumdizini.com
TurkMania
Yetkin-Yönetmen
Yetkin-Yönetmen
TurkMania


TürkMANİA | 1327 Gündür Sizlerle...2008 - 2012
Mesaj Sayısı : 965

Cüzdan:
Para Para: 3080
Odun Odun: 4160
ViP ViP: 0

Mutfak Bilgileri Empty
MesajKonu: Geri: Mutfak Bilgileri   Mutfak Bilgileri Empty2/3/2012, 16:48

MUTFAGINIZA UYGUN BOYA SECIMI






[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Evinizin duvarlarının boyanması için renk seçerken ,
renklerin üzerinizde hareket veya huzur katacak etkilerini de dikkate almalısınız.

Ev içi alanınız birbirinden farklı
amaçlarda kullanımakla birlikte, mekanın kullanım amacına ve içindeki
eşyalarınıza uyumlu olacak şekilde farklı renklerde boya seçmeniz,
evinize daha yaşanabilir bir güzellik katacaktır.



Tarzınızla uyumlu renk seçimi

Renk seçiminizde ve dekorasyonda, tarzınıza göre karar vermelisiniz. Modern bir tarzınız var ise parlak renkler kullanabilirsiniz , eğer tarzınız klasik ise mutfağınızın eşyaları ile uyumlu olacak renk ve dokuda duvar kağıdı veya boya rengi kullanabilirsiniz


[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]





[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Işık, aydınlık, mutfağınızın cephesine göre renk seçimi


Mutfağınız eğer bol güneş alıyorsa,
gün ışığı mutfağınızda kullanacağınız renge olduğundan daha sıcak bir
etki yaratabilir.Bu bir avantajdır. Güneş alan mekanlarda renklerde
sıcak , kuzeye bakan mekanlarda ise renklerde soğuk görünebilir. Ancak
mutfağınız kuzey cepheliyse ve az gün ışığı alıyorsa; doğru renk seçimi
ile mutfağınızı daha sıcak bir görünüme kavuşturabilirsiniz.


Mutfağınızda Gün ışığı(Day Light )
veren armatürler kullanabilirsiniz. Bu sayade mutfağınızda kullandığınız
renk ve mutfak eşyalarınıza daha sıcak bir görünüm katabilirsiniz.Yine
aydınlatmada Floresan veya halojen lambalar da kullanabilirsiniz. Eğer
tarzınıza ve mutfağın tasarımına göre doğru ışık kaynağı kullanmazsanız,
ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne kadar kaliteli ürünler
kullanırsanız kullanın, uyumsuz ve son derece kötü bir görünüm elde
edersiniz.



[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Bütün detaylara dikkat etmelisiniz


Mutfağınız için boya rengi seçerken, anımsamanız için yanınızda
mutfağınıza hakim olan renge yakın veya aynı renkte bir parça kumaş,
aynı rengi içeren argümanlar bulundurabilirsiniz.

Mutfak eşyalarınız, mobilyanız,perdeleriniz, zemin döşemesi-rengi,
kartonpiyerler... mutfağınızı oluşturun bütün öğelerin renkleri ve tarzı
birbiri ile uyum içerisinde olmalı. Varolan öğelerin üzerine bir seçim
yapacaksanız, eşyalarınız için en uyumlu seçimi yapmalısınız.

Eğer tamamen yeni bir mutfak tasarlıyorsanız,ı seçimlerinizi bütün detayları dikkate alarak yapmalısınız.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.turkmania.forumdizini.com
TurkMania
Yetkin-Yönetmen
Yetkin-Yönetmen
TurkMania


TürkMANİA | 1327 Gündür Sizlerle...2008 - 2012
Mesaj Sayısı : 965

Cüzdan:
Para Para: 3080
Odun Odun: 4160
ViP ViP: 0

Mutfak Bilgileri Empty
MesajKonu: Geri: Mutfak Bilgileri   Mutfak Bilgileri Empty2/3/2012, 16:51

GRIPTEN KORUNMANIN YOLU MUTFAKTAN GECER



[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Kış ayları geldiğinde haftalarca süründüren,sizi yatağa bağlayan salya-sümük-öksürük biçare hale koyan şu amansız grip...


o gelmeden büyük bir güvenlik kalkanı örmeye ne dersiniz?


[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Bağışıklığı kuvvetlendiren en önemli maddelerden birisi de
Vitaminlerdir. Grip salgınlarının kışın görülmesinin bir sebebi de
güneş ışınlarının bu mevsimde daha az olması ve vücudumuzun daha az
vitamin özümsemesindendir. Süt, peynir, yoğurt, balık, mantar başlıca D
vitamini kaynaklarıdır. Tüktettiğimiz D vitamininin vücudumuzda etkin
hale geçmesi için de günde yarım saat kadar güneşe çıkmak gerekir.
Fazladan C vitamini almanın ise faydası yoktur; C vitamini sebze ve
meyvelerde fazlasıyla vardır.Bağışıklığınızı kuvvetlendirmeniz için
mevsimin meyve sebzelerini yeterli seviyede tüketmeniz gerekir.

Mevsim sebze, meyve ve yeşilliklerinden, bilhassa soğan ve sarımsağı devamlı olarak tüketmelisiniz.

Süt, yoğurt, yumurta, balık da içerdiği vitaminler,fosfor ve kalsiyum
gibi vücudunuza son derece faydalı ürünleri de düzenli tüketerek
vücudunuzda mikroplara karşı geçilmez bir kalkan oluşturursunuz.

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Bağışıklık ve dolaşım sisteminiz için aynı zamanda yeterli miktarda(günde en az 2
litre) sıvı tüketmelisiniz. Özellikle kış aylarında Ihlamur, ada çayı,
nane-limon gibi bitkisel çayları ilçerek, hem vücudunuzun ihtiyacı olan
sıvıyı almış olursunuz hem de bolca vitamin ve minerali bünyenize
kazandırmış olursunuz.


[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Soğuk algınlığı ve gribi önlemede ve eğer hastalanmışsanız bu rahatsızlığını iyileştirmede en büyük yardımcı,
Mutfağınızda her zaman pişirmeniz gereken havuçlu, patatesli, soğanlı, kerevizli, pırsasalı, limon sulu, maydanozlu, tavuk sulu çorbalar ve sulu yemeklerdir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.turkmania.forumdizini.com
TurkMania
Yetkin-Yönetmen
Yetkin-Yönetmen
TurkMania


TürkMANİA | 1327 Gündür Sizlerle...2008 - 2012
Mesaj Sayısı : 965

Cüzdan:
Para Para: 3080
Odun Odun: 4160
ViP ViP: 0

Mutfak Bilgileri Empty
MesajKonu: Geri: Mutfak Bilgileri   Mutfak Bilgileri Empty2/3/2012, 16:55

Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde
edebilirsiniz. Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şekeri koyun.
Isıttığınız ütüyü bu kağıdın üzerinde şekerlen un haline gelene kadar
gezdirin. Pudra şekeriniz hazır.



Buzdolabındaki Kötü Kokular
Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan kokular yaratabilirler.
Bunu önlemek için, buzdolabınızın içine vanilyaya batırdığınız pamuk
koyarsanız, hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize zarar
verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz.

Kebap Eti
Kebap yapmak üzere aldığınız etin lezzetli pişmesini istiyorsanız,
doğradıktan sonra üzerine pişmiş süt dökün. Bir süre beklettikten sonra
da yemeğinizi yapın.

Elma Sirkesi
Soyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun. Üzerini kapatacak
kadar, kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin. 2 tatlı kaşığı toz şeker
koyun. Ağzını kapattıktan sonra ılık bir yerde bir süre bekletin.
Sirkeniz olunca süzerek kullanın. Bu sirke midenize zarar vermez.

Mutluluk Otları
Mutluluk otları denilen papatya, nane, ıhlamur ve portakal çiçeklerinin
hepsini iyice kaynatıp çay gibi akşamları içerseniz hem çok rahat
uyursunuz, hem sabahları zinde kalkarsınız, hem de vücudun su ihtiyacını
en iyi şekilde karşılarsınız.

Peynirli Patlıcan
Acı suyu çıkmış 2 patlıcanı ortasından bölüp enine 3 dilim kesin. Her
dilim arasına ince kaşar peyniri sıkıştırın. Yumurtaya bulayıp kızartın.
Çok lezzetli ve kolay hazırlanan bir yemek yapmış olursunuz.

Yumuşamayan Fasulyeler
Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasılyenin içine bir kahve kaşığı rakı veya yarım kahve kaşığı karbonat koyun.

Bayat Kurabiyeler
Bayatlayan ekmek ve kurabiyelerinizi bir kese kağıdına koyun. Kese
kağıdını üzerine su serptikten sonra öylece fırına verin. 10-15 dakika
sonra taptaze olduklarını göreceksiniz.

Pasta Pişirirken
Fırında pasta ve kek yaparken daha iyi fişmelerini istiyorsanız pişirirken fırana bir kap içinde su koyun.

Yemekte Ölçü
Yemek pişirirken ölçü ayarlamakta hepimiz güçlük çekeriz. İşte size
basit bir ölçü tarifi: 1 çorba kaşığı 25 gr. şeker, 20 gr. un, 15 gr.
tuz ve 15 gr. su alır.

Bal Saf mı?
Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda
ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir.

Ocaktaki Pas Lekesi
Ocaktaki pas lekeleri için ikiye bölünmüş soğan birebirdir.

Makarna Sosu
Makarna için hazırladığınız kıymalı sosun daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sosun içine biraz beyaz şarap ekleyin.

Omlet Meraklıları İçin
Yumurtayı kırıp çırptıktan sonra, içine diğer malzemelerle birlikte
yarım bardak da şaraf koyun. Şarap ömlete hoş bir koku ve lezzet verir.

Böbrek Pişirirken
Böbreği pişirmeden önce birkaç saat tuzlu ve sirkeli suda bırakın. O kendine özgü kokusu böylece gider.

Lahana Salatası
Lahana yapraklarını haşlayın, soğumaya bırakın. Zeytinyağı, limon, tuz
ve baharatla hazırlayacağınız bir sosu yaprakların üzerinde gezdirin.
Salatayı zeytin ve maydonozla süsleyin.

Çikolata Likörü
100 gr. parçalanmış çikolata ile 100 gr. suyu bir tencereye koyun ve
hafif karıştırın. Karıştırırken çikolatalar iyice eriyene kadar tahta
bir kaşıkla ezin. İçine 400 gr. şeker ekleyin ve şeker eridikten sonra
200 gr. su katın. Bir dakika sonra 200 gr. su daha ekleyin. Soğumaya
bırakın. Yarım gr. vanilya ve 200 gr. likör alkolü katıp iyice
karıştırın, şişelere doldurun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.turkmania.forumdizini.com
 
Mutfak Bilgileri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi :: Günlük Hayat :: Kişiye Özel Kategoriler :: Damak Tadı-
Buraya geçin: