Arkadaşlarınızla Sınırsız Paylaşım Ve Eğlence Için Seviyeli Bir Forum Ve Arkadaşlık Portalı TurkMania Sizleri Bekliyor.
Üye Değilseniz Kayıt Ol Linkinden Kayıt Olabilirsiniz.Bu ilk Ziyaretinizse Yardım Linkinden Yararlanabilirsiniz. Tüm Ozelliklerimizden Yararlanmak Için Lütfen Üye Olun....
EN IYI PAYLASIM SITESI
Sessizligin Bozuldugu Yer
FORUMUMUZA KAYIT OLAN 400 CU UYEMIZE V.I.P UYELIK HEDIYE VERIYORUZ !!! Forumumuza 500 cu uye olarak kayit yapan kisiye 2 aylik V.I.P Uyelik Hediye Veriyoruz TürkMania Yönetimi
"TürkMania | PayLa$im Platformu Fan Grubu"
"Türkmania Community @ Twitter"
https://twitter.com/TurkManiaForum
"Türkmania Community @ Facebook"
Türkmania Community
TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi
Arkadaşlarınızla Sınırsız Paylaşım Ve Eğlence Için Seviyeli Bir Forum Ve Arkadaşlık Portalı TurkMania Sizleri Bekliyor.
Üye Değilseniz Kayıt Ol Linkinden Kayıt Olabilirsiniz.Bu ilk Ziyaretinizse Yardım Linkinden Yararlanabilirsiniz. Tüm Ozelliklerimizden Yararlanmak Için Lütfen Üye Olun....
EN IYI PAYLASIM SITESI
Sessizligin Bozuldugu Yer
FORUMUMUZA KAYIT OLAN 400 CU UYEMIZE V.I.P UYELIK HEDIYE VERIYORUZ !!! Forumumuza 500 cu uye olarak kayit yapan kisiye 2 aylik V.I.P Uyelik Hediye Veriyoruz TürkMania Yönetimi
"TürkMania | PayLa$im Platformu Fan Grubu"
"Türkmania Community @ Twitter"
https://twitter.com/TurkManiaForum
"Türkmania Community @ Facebook"
Türkmania Community
TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi
Hoşgeldiniz : En son ziyaretiniz : 1/1/1970 Mesaj Sayınız : 16777215
Şırnak'ın Cudi Dağı'nda güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 4 polis şehit oldu.
Şırnak'ın Cudi Dağı'nda güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada, 4 polis şehit oldu.
PKK terör örgütü, Şırnak ile Silopi arasında bulunan Cudi Dağı'nda güvenlik güçlerine pusu kurdu. Teröristler, uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçleri, karşılık verdi. Çatışmada 4 polis şehit oldu.
Yaralı polislerin helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.
Dondurulmuş gıdalar çözülürken Dondurulmuş gıdalar çözülürken sıcak ortamda bulundurulmamalı. Bakteri ve mikrop üremesine neden olacak bu uygulama yerine, buzdolabının en alt rafında kendi kendine çözdürmeye bırakmak daha doğru olur.
Balık alırken Balık alırken gözlerinin parlak, solungaçlarının pembe ya da kırmızı renkte olmasına dikkat edilmelidir.
Bayat ekmekleri Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra soğutarak bir kavanoza koyup çorbalarıda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz. Robottan geçirip galeta unu gibi tüketmek de mümkündür.
Lahananın pişirirken Lahananın pişme suyuna elma kabuğu katarsanız kötü koku hemen yok olur.
Yağ temizlerken Kurutulmuş limon kabukları isli ve yağlı mutfak eşyalarını ovarken kullanılabilir.
Et pişirirken Bir kahve fincanı süt, bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımında ovulup 12 saat buzdolabında bekletilen etler daha lezzetli olur.
Kumpir yaparken Kumpir yapmak için patatesleri önce 10-15 dakika haşlayıp çatalla delin. Fırında daha kolay pişecektir.
Hamur açarken Hamur açarken kirlenen mutfak tezgahları, üstüne tuz serpilip nemli bir bezle silindiğinde daha kolay temizlenir.
Başamel Sos Hazırlarken Ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı ya da nane atılan beşamel sosun lezzeti güzelleşir.
Puding soğurken Puding soğurken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, daha sıcakken üzerine toz şeker serpebilirsiniz.
Hamur Kızartırken Kızartmak üzere hazırladığınız hamura kabartma tozunun yanında toz şeker de eklerseniz hamurunuz lezzetlenir
Kek Yaparken Fırından çıkan keki 15 dakika ıslak bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde dolaştırdıktan sonra kalıbından çıkarmak kolaylaşır
Kızartma kokularını önlemek için Kızartma kokularını önlemek için yağın içine bir iki dal maydanoz atılabilir.
Kuru fasulye pişirirken Kuru fasulyelerin dağılmadan pişmesini istiyorsanız tuzu, salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra tencereye koyun
Meyve Salatası yaparken Servis için bekleyen meyve salatasındaki meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyabilirsiniz.
Kuru Gıdaları Pişirirken Kuru bakliyatı çok seviyorsunuz. Ama bir türlü istediğiniz yumuşaklıkta pişiremiyorsunuz. Öyleyse kuru bakliyat pişirirken veya haşlarken, tuzu pişirme süresinin sonuna doğru ilave edin.
Keki Kalıptan Nasıl Çıkartmalı? Keki hiç bozmadan kalıptan çıkarmak zor gibi görünür. Ancak kolayı var! Keki fırından aldıktan sonra 15 dakika kadar tepsiyle ıslak bir bezin üzerinde bekletin. Sonra bıçağı kekin çevresinde dolaştırarak kalıbı ters çevirip, keki çıkartın. Tabii, keki pişirmeden önce kalıbını yağlamayı ya da yağlı kağıt sermeyi de unutmayın! Kekinizin bozulmadan çıkacağını göreceksiniz.
Yumurta Akları Yumurta akı, çırparken katılamıyorsa üzerine birkaç damla limon suyu ya da bir tutam tuz ilâve edin. Ayrıca kek veya pasta yaparken yumurtaları ayrı bir kâseye teker teker kırdıktan sonra çırpma kabına koyun. Aksi hâlde bozuk çıkan tek bir yumurta, hepsini atmanıza sebep olabilir.
Tuzun Yerine Sağlığınız açısından tuzu az kullanmanız gerekiyorsa, tuzun yerini tutan bu karışımı muhakkak deneyin. Bir kabın içerisine 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı kuru fesleğen, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğunu iyice ezin. Karışımın nemlenmesini önlemek için, içine 4-5 adet pirinç tanesi ekleyip, tuzluğunuzun içine koyun.
Süt Kaynarken Dikkat Edin! Sütü kaynatacağınız zaman, kullanacağınız kabı önceden soğuk suyla iyice çalkalayın. Böylece, sütün kabarmasını ve kaba yapışmasını önlemiş olursunuz. En önemlisi de süt kaynadıktan sonra tencerenin kenarlarına yapışmayacağı için kolayca temizleyebilirsiniz.
Evinizin duvarlarının boyanması için renk seçerken , renklerin üzerinizde hareket veya huzur katacak etkilerini de dikkate almalısınız.
Ev içi alanınız birbirinden farklı amaçlarda kullanımakla birlikte, mekanın kullanım amacına ve içindeki eşyalarınıza uyumlu olacak şekilde farklı renklerde boya seçmeniz, evinize daha yaşanabilir bir güzellik katacaktır.
Tarzınızla uyumlu renk seçimi
Renk seçiminizde ve dekorasyonda, tarzınıza göre karar vermelisiniz. Modern bir tarzınız var ise parlak renkler kullanabilirsiniz , eğer tarzınız klasik ise mutfağınızın eşyaları ile uyumlu olacak renk ve dokuda duvar kağıdı veya boya rengi kullanabilirsiniz
Işık, aydınlık, mutfağınızın cephesine göre renk seçimi
Mutfağınız eğer bol güneş alıyorsa, gün ışığı mutfağınızda kullanacağınız renge olduğundan daha sıcak bir etki yaratabilir.Bu bir avantajdır. Güneş alan mekanlarda renklerde sıcak , kuzeye bakan mekanlarda ise renklerde soğuk görünebilir. Ancak mutfağınız kuzey cepheliyse ve az gün ışığı alıyorsa; doğru renk seçimi ile mutfağınızı daha sıcak bir görünüme kavuşturabilirsiniz.
Mutfağınızda Gün ışığı(Day Light ) veren armatürler kullanabilirsiniz. Bu sayade mutfağınızda kullandığınız renk ve mutfak eşyalarınıza daha sıcak bir görünüm katabilirsiniz.Yine aydınlatmada Floresan veya halojen lambalar da kullanabilirsiniz. Eğer tarzınıza ve mutfağın tasarımına göre doğru ışık kaynağı kullanmazsanız, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne kadar kaliteli ürünler kullanırsanız kullanın, uyumsuz ve son derece kötü bir görünüm elde edersiniz.
Mutfağınız için boya rengi seçerken, anımsamanız için yanınızda mutfağınıza hakim olan renge yakın veya aynı renkte bir parça kumaş, aynı rengi içeren argümanlar bulundurabilirsiniz.
Mutfak eşyalarınız, mobilyanız,perdeleriniz, zemin döşemesi-rengi, kartonpiyerler... mutfağınızı oluşturun bütün öğelerin renkleri ve tarzı birbiri ile uyum içerisinde olmalı. Varolan öğelerin üzerine bir seçim yapacaksanız, eşyalarınız için en uyumlu seçimi yapmalısınız.
Eğer tamamen yeni bir mutfak tasarlıyorsanız,ı seçimlerinizi bütün detayları dikkate alarak yapmalısınız.
Bağışıklığı kuvvetlendiren en önemli maddelerden birisi de Vitaminlerdir. Grip salgınlarının kışın görülmesinin bir sebebi de güneş ışınlarının bu mevsimde daha az olması ve vücudumuzun daha az vitamin özümsemesindendir. Süt, peynir, yoğurt, balık, mantar başlıca D vitamini kaynaklarıdır. Tüktettiğimiz D vitamininin vücudumuzda etkin hale geçmesi için de günde yarım saat kadar güneşe çıkmak gerekir. Fazladan C vitamini almanın ise faydası yoktur; C vitamini sebze ve meyvelerde fazlasıyla vardır.Bağışıklığınızı kuvvetlendirmeniz için mevsimin meyve sebzelerini yeterli seviyede tüketmeniz gerekir.
Mevsim sebze, meyve ve yeşilliklerinden, bilhassa soğan ve sarımsağı devamlı olarak tüketmelisiniz.
Süt, yoğurt, yumurta, balık da içerdiği vitaminler,fosfor ve kalsiyum gibi vücudunuza son derece faydalı ürünleri de düzenli tüketerek vücudunuzda mikroplara karşı geçilmez bir kalkan oluşturursunuz.
Bağışıklık ve dolaşım sisteminiz için aynı zamanda yeterli miktarda(günde en az 2 litre) sıvı tüketmelisiniz. Özellikle kış aylarında Ihlamur, ada çayı, nane-limon gibi bitkisel çayları ilçerek, hem vücudunuzun ihtiyacı olan sıvıyı almış olursunuz hem de bolca vitamin ve minerali bünyenize kazandırmış olursunuz.
Soğuk algınlığı ve gribi önlemede ve eğer hastalanmışsanız bu rahatsızlığını iyileştirmede en büyük yardımcı, Mutfağınızda her zaman pişirmeniz gereken havuçlu, patatesli, soğanlı, kerevizli, pırsasalı, limon sulu, maydanozlu, tavuk sulu çorbalar ve sulu yemeklerdir.
Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz. Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şekeri koyun. Isıttığınız ütüyü bu kağıdın üzerinde şekerlen un haline gelene kadar gezdirin. Pudra şekeriniz hazır.
Buzdolabındaki Kötü Kokular Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan kokular yaratabilirler. Bunu önlemek için, buzdolabınızın içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız, hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz.
Kebap Eti Kebap yapmak üzere aldığınız etin lezzetli pişmesini istiyorsanız, doğradıktan sonra üzerine pişmiş süt dökün. Bir süre beklettikten sonra da yemeğinizi yapın.
Elma Sirkesi Soyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun. Üzerini kapatacak kadar, kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin. 2 tatlı kaşığı toz şeker koyun. Ağzını kapattıktan sonra ılık bir yerde bir süre bekletin. Sirkeniz olunca süzerek kullanın. Bu sirke midenize zarar vermez.
Mutluluk Otları Mutluluk otları denilen papatya, nane, ıhlamur ve portakal çiçeklerinin hepsini iyice kaynatıp çay gibi akşamları içerseniz hem çok rahat uyursunuz, hem sabahları zinde kalkarsınız, hem de vücudun su ihtiyacını en iyi şekilde karşılarsınız.
Peynirli Patlıcan Acı suyu çıkmış 2 patlıcanı ortasından bölüp enine 3 dilim kesin. Her dilim arasına ince kaşar peyniri sıkıştırın. Yumurtaya bulayıp kızartın. Çok lezzetli ve kolay hazırlanan bir yemek yapmış olursunuz.
Yumuşamayan Fasulyeler Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasılyenin içine bir kahve kaşığı rakı veya yarım kahve kaşığı karbonat koyun.
Bayat Kurabiyeler Bayatlayan ekmek ve kurabiyelerinizi bir kese kağıdına koyun. Kese kağıdını üzerine su serptikten sonra öylece fırına verin. 10-15 dakika sonra taptaze olduklarını göreceksiniz.
Pasta Pişirirken Fırında pasta ve kek yaparken daha iyi fişmelerini istiyorsanız pişirirken fırana bir kap içinde su koyun.
Yemekte Ölçü Yemek pişirirken ölçü ayarlamakta hepimiz güçlük çekeriz. İşte size basit bir ölçü tarifi: 1 çorba kaşığı 25 gr. şeker, 20 gr. un, 15 gr. tuz ve 15 gr. su alır.
Bal Saf mı? Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir.
Ocaktaki Pas Lekesi Ocaktaki pas lekeleri için ikiye bölünmüş soğan birebirdir.
Makarna Sosu Makarna için hazırladığınız kıymalı sosun daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sosun içine biraz beyaz şarap ekleyin.
Omlet Meraklıları İçin Yumurtayı kırıp çırptıktan sonra, içine diğer malzemelerle birlikte yarım bardak da şaraf koyun. Şarap ömlete hoş bir koku ve lezzet verir.
Böbrek Pişirirken Böbreği pişirmeden önce birkaç saat tuzlu ve sirkeli suda bırakın. O kendine özgü kokusu böylece gider.
Lahana Salatası Lahana yapraklarını haşlayın, soğumaya bırakın. Zeytinyağı, limon, tuz ve baharatla hazırlayacağınız bir sosu yaprakların üzerinde gezdirin. Salatayı zeytin ve maydonozla süsleyin.
Çikolata Likörü 100 gr. parçalanmış çikolata ile 100 gr. suyu bir tencereye koyun ve hafif karıştırın. Karıştırırken çikolatalar iyice eriyene kadar tahta bir kaşıkla ezin. İçine 400 gr. şeker ekleyin ve şeker eridikten sonra 200 gr. su katın. Bir dakika sonra 200 gr. su daha ekleyin. Soğumaya bırakın. Yarım gr. vanilya ve 200 gr. likör alkolü katıp iyice karıştırın, şişelere doldurun.