TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi
Arkadaşlarınızla Sınırsız Paylaşım Ve Eğlence Için Seviyeli Bir Forum Ve Arkadaşlık Portalı TurkMania Sizleri Bekliyor.

Üye Değilseniz Kayıt Ol Linkinden Kayıt Olabilirsiniz.Bu ilk Ziyaretinizse Yardım Linkinden Yararlanabilirsiniz. Tüm Ozelliklerimizden Yararlanmak Için Lütfen Üye Olun....

EN IYI PAYLASIM SITESI

Sessizligin Bozuldugu Yer


FORUMUMUZA KAYIT OLAN 400 CU UYEMIZE V.I.P UYELIK HEDIYE VERIYORUZ !!! Forumumuza 500 cu uye olarak kayit yapan kisiye 2 aylik V.I.P Uyelik Hediye Veriyoruz TürkMania Yönetimi

"TürkMania | PayLa$im Platformu Fan Grubu"
"Türkmania Community @ Twitter"
https://twitter.com/TurkManiaForum

"Türkmania Community @ Facebook"
Türkmania Community
TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi
Arkadaşlarınızla Sınırsız Paylaşım Ve Eğlence Için Seviyeli Bir Forum Ve Arkadaşlık Portalı TurkMania Sizleri Bekliyor.

Üye Değilseniz Kayıt Ol Linkinden Kayıt Olabilirsiniz.Bu ilk Ziyaretinizse Yardım Linkinden Yararlanabilirsiniz. Tüm Ozelliklerimizden Yararlanmak Için Lütfen Üye Olun....

EN IYI PAYLASIM SITESI

Sessizligin Bozuldugu Yer


FORUMUMUZA KAYIT OLAN 400 CU UYEMIZE V.I.P UYELIK HEDIYE VERIYORUZ !!! Forumumuza 500 cu uye olarak kayit yapan kisiye 2 aylik V.I.P Uyelik Hediye Veriyoruz TürkMania Yönetimi

"TürkMania | PayLa$im Platformu Fan Grubu"
"Türkmania Community @ Twitter"
https://twitter.com/TurkManiaForum

"Türkmania Community @ Facebook"
Türkmania Community
TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


        TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum SitesiHoşgeldiniz :
En son ziyaretiniz : 1/1/1970
Mesaj Sayınız : 16777215

 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  OyunOyun  

Design By TürkMania
Powered By phpBB™ 2.0 Copyright © 2008 - 2012
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
TAKIP ET
CANLI DESTEK

HIZLI MENU

TURKMANIA FORUM
ANASAYFA İLETİŞİM Z.DEFTERİ SOHBET ODAM



En son konular
» ESET Smart Security 5.0.95.0 SERIAL
Dengeli beslenme Emptytarafından medcezir45 10/12/2014, 20:41

» Norton Antivirus 2012 serial key full serial
Dengeli beslenme Emptytarafından ahmetxx 6/7/2014, 05:38

» Norton Internet Security 2012+Keygen+Serial
Dengeli beslenme Emptytarafından ahmetxx 6/7/2014, 05:19

» AutoCAD/AutoDesk sifreleri
Dengeli beslenme Emptytarafından serkan123456789 24/11/2013, 02:13

» Autocad 2012 x64 (64bit) + (Product key and Xforce keygen)
Dengeli beslenme Emptytarafından suris 29/5/2013, 22:34

» Avast'ın 6 yıllık Lisans Anahtarı
Dengeli beslenme Emptytarafından ermangel 5/5/2013, 19:55

» Uniblue Registry Booster 2012 serial number
Dengeli beslenme Emptytarafından mustafaemin1234 30/4/2013, 13:09

» NORTON INTERNET SECURITY 2012 serial number
Dengeli beslenme Emptytarafından delke 21/4/2013, 10:32

En bakılan konular
ESET Smart Security 5.0.95.0 SERIAL
Uniblue Registry Booster 2012 serial number
Norton Internet Security 2012+Keygen+Serial
Binlerce Mükemmel Programlar [Full] 2
+18 Cirilciplak kiz resimleri
Başka forum yazılımlarından SMF'ye nasıl geçilir?
Osmanlı Devleti hakkında herşey
Dost Site Eklemek
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Autocad 2012 x64 (64bit) + (Product key and Xforce keygen)
En aktif konular
Osmanlı Devleti hakkında herşey
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
ESET Smart Security 5.0.95.0 SERIAL
bütün üyeler,moderatörler,adminler,kısacası herkes 100den geriye sayalım yoklama başlasın
Osamanlı Minyatürleri
Uniblue Registry Booster 2012 serial number
Burçlar Arası Uyum
Norton Internet Security 2012+Keygen+Serial
Çorbalar
Tüm diyetler
Sosyal yer imi
Sosyal yer imi reddit      

Sosyal bookmarking sitesinde TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi adresi saklayın ve paylaşın
Cudi'de Çatışma! 4 Polis Şehit!
Dengeli beslenme Empty21/3/2012, 11:38 tarafından TurkMania
Şırnak'ın Cudi Dağı'nda güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 4 polis şehit oldu.


Şırnak'ın Cudi Dağı'nda güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada, 4 polis şehit oldu.

PKK terör örgütü, Şırnak ile Silopi arasında bulunan Cudi Dağı'nda güvenlik güçlerine pusu kurdu. Teröristler, uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçleri, karşılık verdi. Çatışmada 4 polis şehit oldu.

Yaralı polislerin helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Çatışmanın devam ettiği belirtiliyor.

Yorum: 0
Kimler hatta?
Toplam 115 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 115 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 297 kişi 21/9/2024, 23:39 tarihinde online oldu.
Dost Siteler
Dengeli beslenme Star1eg CEMIL BUDAK
Dengeli beslenme Star1eg NIKE FORUM
Dengeli beslenme Star1eg HABABAM
Dengeli beslenme Star1eg WP.PL
Dengeli beslenme Star1eg INTERNETHABER
Dengeli beslenme Star1eg ONLINE SOCCER
Dengeli beslenme Star1eg INTERNET SPOR
Dengeli beslenme Star1eg ALLEGRO
Dengeli beslenme Star1eg ULTRAPANEL
Dengeli beslenme Star1eg POLSKA INFO
Dengeli beslenme Star1eg REPOOL MANIFO
Dengeli beslenme Star1eg RUTOR
Dengeli beslenme Star1eg ODNOKLASSNIKI
REKLAM

Reklam Alanı Aylık 5 TL Reklam Ver
REKLAM

REKLAM

REKLAM

REKLAM

REKLAM

TOPLIST


Webmasterim.Com
Zirve100 Site ekle
Forum Siteleri
traceroute
Anahtar-kelime

 

 Dengeli beslenme

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
TurkMania
Yetkin-Yönetmen
Yetkin-Yönetmen
TurkMania


TürkMANİA | 1327 Gündür Sizlerle...2008 - 2012
Mesaj Sayısı : 965

Cüzdan:
Para Para: 3080
Odun Odun: 4160
ViP ViP: 0

Dengeli beslenme Empty
MesajKonu: Dengeli beslenme   Dengeli beslenme Empty24/3/2012, 12:28

HASTALIKLARDAN KORUNMAK VE

DENGELİ BESLENEREK


ZAYIFLAMAK İÇİN UYULMASI TAVSİYE EDİLEN HUSUSLAR


Sıhhatli beslenmenin esası; Vücuttaki mekanizma, fonksiyonlarını düzgün
icra edebilmesi için gerekli besinleri rast gele değil de sırasıyla
ölçülü bir şekilde almamızın bize sıhhat ve saadet getireceğini, aksini
yapmanın ise hastalık ve felaketlere sebebiyet vereceğini bilmemiz
gerekir. Çünkü vücudumuz hikmetle tanzim edilen harika bir makineye
benzer. Vücudumuz 24 saat içinde 3 ana devrede vazife yapar şekilde
yaratılmış; “ saat 12 den 20’ ye kadar yemeğin alınması ve hazırlanması,
20’ den sabah 4’ de kadar alınmış gıdaların iç organlarda işlenmesi ve
saat 4 ‘den öğle 12’ ye kadar vücutta kullanılmış yiyecek artıklarının
dışarıya atılması devresidir. Bu mekanizmanın düzenli çalışabilmesi için
aşağıdaki hususlara dikkat etmekte fayda vardır.

Yemek
alışkanlığında, yanlış yeme kombinasyonu bütün insanlığı tehdit eden
zahiri sebepler dairesinde, bütün hastalıkların meydana gelmesine yol
açan, bir ifade ile atom bombasından daha tesirli, insanların zevkle
yedikleri önündeki tabağın içinde birbirine uymayan nimetlerin bir arada
yenilmesidir.
BESLENMELERDE BİLMEMİZ GEREKEN ÖNEMLİ NOTLAR

· Protein
ile Karbonhidratlar beraber yenilmez. Örneğin; Etle Pilav, Peynirle
Ekmek, Yumurtayla Patates beraber yenilmez. Belki size normal
yaşantınıza göre ilginç gelebilir ama doğrusu budur.

· Sıvı
içecekler ve meyveler kesinlikle aç karnına, mide boşken yani yemekten
önce veya yemekten 2-3 saat sonra yenip içilmelidir. Çünkü meyveler ve
sıvı (Su, çay, kahve, kola) gibi içecekler midede beklemeden bağırsak
yoluyla sindirilip vücuttan atılır. (Muz, hurma ve kurutulmuş meyveler
hariç.) Günlük yaşantımızda genellikle meyveyi yemeğin hemen üzerine
yeriz veya çay ve suyu yemeğin hemen üzerine içeriz bu uygulama
kesinlikle yanlıştır.


· Yemekten
hemen sonra Su, çay ve kahve gibi sıvı içecekler içilirse, midedeki
yemeğin tam sindirilmeden bağırsaklara geçmesini hızlandırır.
Bağırsaklarda penistetik hareket azalır, peklik olmasına, uzun süre
yemeğin bağırsaklarda kalmasına, toksin ve zehirin vücuda fazlaca
yayılmasına sebep olur. Ayrıca sıvıların midede fazla kalması asit
oluşturduğundan kilo fazlalığı ve mide yanması yapar. Başka daha bir çok
zararı vardır. Bu yüzden midede yemek varken sakın meyve ve sıvı
içecekler içmeyin.


· Süt
çok faydalı fakat sütlerde bulaşıcı hastalık tehlikesi olduğundan, süt
ve süt ürünlerinin temiz ve sağlıklı olmasına özen gösterilmeli (İdeali
Keçi Sütüdür), Süte şeker koymadan içilmesi tavsiye edilir.Günde
en az bir bardak süt içilmesi tavsiye edilir. Sütte bulunan protein,
hücre ve dokuların oluşmasında, yıpranan kısımların onarılmasında görev
alıyor. Süt saç ve tırnakların oluşumunda rol oynuyor ve vücutta ödem
yapan sıvıların toplanmasını önlüyor.

· Ekmek
ihtiyacı; 70 kg bir insanın, günlük ihtiyacı 30 gr.dır. Ekmekler tam
kepekli, tuzsuz ve çavdar ekmek tercih edilmeli. Diğer ekmekler hazmı
zor olduğundan özellikle Kepeği alınmış beyaz unlular zararlıdır.

· Şeker
ve şekerden mamul tatlılar sağlığa zararlı olduğundan, bunun yerine
fıtri olarak bal Hurma, kuru incir, kuru üzüm ve pekmez, kuru kaysı, dut
pekmezi ve meyve yenilebilir. Tüketilen şekerin dişlere yapışarak dişleri çürüttüğü ispatlanmış bir gerçektir.

· Ispanaklı
sebze yemeğinde dikkat edilecek husus; Ispanak yenecek kadar pişirilir,
artakalan olursa dökülür, daha sonra artan ıspanak yenmeği tekrar
yenilirse vücuda toksin ve zehir salgılar.

· Hastalık
durumunda; romatizma, mide, bağırsak, karaciğer kalp hastalıkları veya
iç organlarla alakalı tüm hastalıklar ve tedavisinden sonra,
iyileşinceye kadar karbonhidrat ve proteinli yiyecekler terk edilip,
sadece meyve suyu, taze sebze ve salata yenilerek, sağlıklı bir yaşama
kavuşulabilir.

· Çeşme
suyu, maden suyu, kireçli su gibi sular vücuda zararlı olduğundan saf
ve dinlendirilmiş suların içilmesi tavsiye ediliyor. Yorgun ve terliyken
birde uyku arasında su içmek zararlıdır.

· Dondurulmuş
gıdalar zararlıdır. Çünkü gıda dondurulurken içindeki kolesterolün
oksitlenmesi damar sertliğine ve tıkanmasına sebep olmaktadır.
Kurutulmuş etlerde besin değerini yitirdiği için zararlıdır.

· Fazla kahve içmek kan basıncını artırdığından kalbe zararlıdır.

· Bal
bir çok hastalığa şifalı olduğu gibi bağırsaklarda da etkilidir, Ilık
bal şerbeti kabızlığı giderip ishal yapar, Soğuk bal şerbeti ise ishali
giderip peklik yapar. Kayısı da aynı şekilde yenildiğinde ishal yapar,
kayısı çekirdeği yenildiğinde ishali önler.

· Vücudun tuz ihtiyacı yenilen meyve ve sebzelerden fıtri olarak alınır. Aşırı tuz kemiklere, göze ve vücuda zararlıdır. Hücreleri yıpratarak mide kanserine, Tansiyon yükselmesine ve felçlere de sebebiyet verir. Ayrıca tuzlarda İyotlu, saf tuz kullanılmalıdır. İnsanın günlük tuz ihtiyacı 6 gramdır. (bir tatlı kaşığı)

· Olgunlaşmamış Ham meyve yemek unutkanlık yapar.

· Bal, Kuru üzüm ve Hurma çok şifalıdır. Vücuttaki bir çok hastalıkları ve kansızlığı giderir.

· Gıda
boyaları kansorejen madde içerdiği için sağlığa zararlıdır. Özellikle
piyasada ucuz ve açıkta satılan gıdalardan uzak durmak lazım.

· Yumurtayı
haşlarken, uzun süre kaynatıldığında beyaz ve sarısı arasında oluşan
yeşil tabakalanma vücudun demir kaybına yol açar. Yumurtanın beyazında
demir ve kolesterol yoktur. Yumurtanın az kaynatılmışı ve beyazı
makbuldür.

· Taze
Peynir yapılırken sütün iyice kaynatılmamasından kaynaklanan; halk
arasında "peynir hastalığı" olarak bilinen Brusello hastalığı;
eklemlerde ve kemiklerde apselere, beyin ve kalpte ciddi hasarlara yol
açtığı bildirildi. Salamura yapılmış taze peynirin yenebilmesi için en
az 3 ay bekletilmesi gerekir. Bunun için taze peynir hiç yenmemeli veya
yapılırken sütün iyice kaynatıldığından emin olunmalı

· Kesinlikle kokmuş, küflü ve yanık şeyler yememeli, çünkü Kansorejen içerdiği için zararlıdır.

· Yemekte
lokmayı küçük alıp daha çok ağızda tutmalı, yavaş yemeyi alışkanlık
edinmeli, kısa zamana sıkıştırılmış hızlı ve aperatif yemeklerden
kaçınılmalı daha çok çiğnemeli (normal çiğnemenin on misli kadar çiğnemeli) Ne kadar yavaş yerseniz ve lokmaları ne kadar küçük alırsanız o kadar çabuk doyduğunuzun farkına varacaksınız.

· Yemeği az yemek ve Midenin üçte birini yemeğe, üçte birini suya ve üçte birini de nefese ayırmak gereklidir.

· Kalp hastaları özellikle bol bol meyve yemelidirler. Zira meyve kalbi ve kalp damarlarını temizler.Hatta bir seneyi

aşkın sadece meyve yiyenlerde tıkanan kalp damarlarının açılacağı gözlenir. Ayrıca Mide ve bağırsaklardaki

hastalık tedavi olacak hele hele gastrit olanlar,barsak ameliyatı geçirenler, bahusus meyve yiyerek

sıhhatlerini idame ettirebilirler. Gastriti önleyebilirler.

· Toprak ve çamurlu şeyler yemek zararlıdır. Bu yüzden sebze ve meyveleri çok iyi yıkamalıyız.

· Yoğurtla, pekmez veya bal bir arada yenmez. Çünkü bir birinin özelliğini kırar.(Nötürleştirir)

· Çay
vücuttaki demir oranını kırdığı için limonsuz içilmemelidir. En az 2-3
damla limon damlatılarak çayın bu özelliği kırılmalıdır. Ayrıca Çayın
yemekle beraber içilmemesi, Yemekle alınan çayın besin değerini
düşürdüğü ve kansızlığa yol açtığından çayı yemekten en az 45 dakika
sonra ve olabildiğince açık içilmesi tavsiye ediliyor.

· Sıhhatli
beslenmenin şartlarından biride bol miktarda salata, sebze ve meyve
yemektir. Limon, greyfurt suyuna ağırlık verilmelidir.

· Besinlerle
birlikte bol miktarda Posalı ve Lifli yiyecekler alınması şarttır.
Posalı yiyecekler bağırsak kanserini, apandisit, basur, damar
hastalıkları ve Şişmanlık gibi hastalıkları önlemektedir.

· Bol bol yoğurt yemeli ki vücudu zehirlerden ve toksinlerden korusun.

· Gazoz,
kola ve hazır meyve sularının yerine fıtri meyve yemek veya taze suyunu
sıkıp içmek en idealidir. Alkollü içecekler kalbi ve kanı bozar.

· Un çorbası çok şifalı olduğundan, hasta olan evde, un çorbasını eksik etmemek gerekir.

· Yemek yaparken yağı yakmamak gerekiyor. Yemeğin soğanı; kızartılmış değilde soğuk yağa konmalıdır.

· Kansorejen yapan; Plastik ve aleminyum kap ve aletlerden sakınılmalıdır.

· Meyveden
elde edilen enerji direk vücudun temizlenmesinde kullanılır. Dolayısı
ile sadece meyve yiyenler sıhhatli bir şekilde en kısa zamanda fazla
kilolarını atarlar ve sağlıklı olurlar.

· Sebze
ve salata vücutta yapım ve onarım vazifesiyle vazifeliyken; Meyve
vücudu temizleme işiyle toksinlerden arıtılma vazifesiyle alakadardır.
Onun için meyveler, sebze ve salatanın vazifesini göremez veya yerine
kullanamazsınız.

· Kanserden
korunmanın altın kurallarını şöyle sıralayabiliriz: Tuzlanmış,
tütsülenmiş, dumanlanmış ve ısıda kızartılmış yiyeceklerden kaçının. Yağ
alımını azaltın ve özellikle meyve, sebze, baklagiller, soya fasulyesi
ve tahıl özü kanseri önler. Düzenli fiziksel aktiviteyi yaşam boyu
sürdürün. Alkol ve sigaradan uzak durun. Günlük 1.5 litre su ve sıvı
alın. Günde 2 bardak yoğurt yiyin

· Fazla
yenen et hastalık getirir, kalbe sıkıntı verir. En iyi ve sıhhatli et
yağsız ve haşlama etidir. Her türlü ızgara ve kebap eti sağlığımız için
çok büyük tehlikeler arz eder. Et vücutta asit birikmesine sebebiyet
verir. Sıhhatli olabilmek için vücutta asit yerine bol miktarda baz
birikmesi gereklidir. Buda ancak bol sebze ve meyve ile mümkündür. Eğer
et yenmek isteniyorsa kırmızı et yerine beyaz et tercih edilmelidir.

· Meyve
ve sebzeler aynı zamanda ilaç yerinede kullanıldığından birçok
hastalığı da tedavi etmektedir. Bütün meyve cinsleri mideye girer girmez
midede bazik (alkalik) reaksiyon gösterir, Meyveleri kesinlikle mide
boşken yemeli, bunları mide eritmeden bir şey yememeli.

· Taze
olmayan kaynatılmış (hoşaf) veya meyve pastası (Fırında ısıtılmış) olan
meyveler; meyve ne kadar faydalı ise bunlarda o kadar zararlıdır.
(Çünkü asit yapma özelliği ve daha değişik bir çok sebebi var).

· Üç büyük beyaz zehir; Un, tuz, şeker bunlardan sakınılmalı. Bunları ne kadar az alırsak Vücudumuza o kadar az zarar veririz.
►HASTALIKLARDAN KURTULMAK VE ZAYIFLAMAK İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER

Şişmanlık,
çoğunlukla hatalı ve aşırı beslenme sonucu vücutta fazla miktarda yağ
toplanması ile ortaya çıkan bir hastalık olarak kabul edilmelidir.
Şişmanlık tedavisinin temel prensibi; sarf edilen enerjiden daha az
enerji almaktır. Bu yüzden, alışılmış besin azaltılmalı ve daha
hareketli yaşanmalıdır.


Modern yaşam insanları aşırı beslenmeye ve hareketsizliğe sürükler
günde 45-60 dakika yürüyen bir insan yaşam kalitesini büyük ölçüde
artırabilecektir. Tüm dünyaya yayılan “fast-food” yeme alışkanlığı da
orantısız ve hızlı kilo alımına yol açmaktadır. Özellikle çocuklarda
fast-food türü yemek, kola ve gazoz içilmesi, kraker, cips ve bisküvi
gibi gıdaların tüketilmesi azaltılmalıdır.


Kilo
almanın başlıca nedenleri; günlük ihtiyaçtan fazla yemek, yanlış ve
dengesiz beslenmek, stres ya da psikolojik sorunlar, hormonal
dengesizlikler, bazı ilaçların yan etkileri ve yaşın ilerlemesiyle
metabolizmanın yavaşlamasıdır
.

Zayıflamak
için yapacağınız ilk şey, yiyeceğinize özen göstermektir. Sıkı bir
perhiz ve düzenli bir jimnastik hareketleri de zayıflamakta önemli
ölçüde yardımcı olur. Başlangıçta size biraz zor gelse de istediğiniz
gibi bir vücut elde etmek için yemekten önemli ölçüde kısmak gerekir.

Daha
hareketli bir hayat tarzı tercih edilmelidir. Mesela; asansör yerine
merdiven kullanılmalı, otobüs yerine elden geldiği kadar yürümeyi
seçmeli, günde bir iki saat yürüyüş yapmalı veya her gün sabah akşam
karın eritici hareketler ve mekik çekmelidir. Spor yaparken kesinlikle
karbonhidrat ağırlıklı içecekleri içmeyin. Çünkü bu içecekler yağ
yakımını güçleştiriyor.

Şeker
ve şekerli besinler, gazoz gibi meşrubat, fıstık ve fındık gibi
kuruyemişler ve kuru meyveler terk edilmelidir. Etlerin beyaz cinsi ve
yağsız kısmı tercih edilmeli, yemeklerin az yağlı ve haşlama olması
sağlanmalıdır. Kızartmalardan kaçınılmalıdır. Günlük ekmek miktarı
azaltılmalı, börek, makarna, tatlı gibi hamur işleri fazla yenmemelidir.
Haşlama olmak şartı ile bütün sebze ve meyveler şekersiz yiyecekler
serbest tir. Kuru kahvaltı yerine sulu yemekler tercih edilmeli.


Yağ alımını azaltın. Yağ miktarını günlük enerjinin yüzde 25’i oranında
tutun. Yağı yakmadan yemeklere doğrudan katın. Yağlı et ve et ürünleri
yerine yağı az beyaz et tercih edin. Boya uygun beden ağırlığını dengede
tutun. Beden Kitle İndeksi’ni (kilonun, boyun metre bazında karesine
bölünmesiyle elde ediliyor) 18.5-25 arasında tutun. İlerleyen yaşlarda
da 27’nin üzerine çıkarmayın. Günlük beslenmede saflaştırılmış tahıl
ürünleri ve kuru baklagillere yer verin. Beyaz pirinç yerine bulgur,
beyaz ekmek yerine çavdar, yulaf gibi esmer olanları tercih edin.


Sabahleyin
aç karnına taze meyve yenir, veya taze sıkılmış meyve suyu içilir.
Meyve suyu yarım litreye kadar iştah varsa içilebilir; fakat meyve suyu,
yudum, yudum; yavaş, yavaş içilir. (önemli)Bu şekilde öğleye kadar
açlık hissedildikçe meyve yemeye devam edilir. Ayrıca meyveler arasında
karpuz, kavun ve Muz gibi (Katı meyveler), yenilirse hem tokluk hissi
verir, hem de açlık hissedilmez. Midede (40-60) dakika durur.

Hele
hele rejimin ilk başında l5 gün sadece greyfurt, limon, karpuz,
salatalık ve yoğurt yenilerek vücutta birikmiş toksin ve zehirlerin
tümünün atılması sağlanabilir.

Günde
5 öğün meyve ve sebze tüketerek. Kilo almadan beslenmiş olursunuz.
Dolayısıyla bu besinleri dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz.

Sabahleyin
aç karnına limonlu (ılık) sıcak su içilmelidir. Zayıflamak için
Patlıcan, salatalık ve lahanayı bol bol yemeli. Yemekte lokmayı küçük
alıp daha çok ağızda tutmalı, daha çok çiğnemeli ve çabucak
yutmamalıdır.

Acıktığımızda;
kandaki amino asitler, şeker ve vitaminler azalınca sinirler beyindeki
açlık merkezini uyarır ve açlık başlar. Acıktığımızda midenin arzusuna
uyarak onu tıka basa doldurmak çok yanlıştır. Her ne kadar can boğazdan
gelir deseler de can boğazdan da gider. O halde yemenin ölçüsü nedir?
Hikmetle tanzim edilen Midemiz için Peygamberimiz; yemekten henüz
iştahınız varken kalkmamızı buyurmuştur.

Yukarıdaki tavsiyeleri uygulayan kişi altı ayda normal kilosuna kadar zayıflayacağı gibi hastalıklardan da kurtulabilir.
►SIKI BİR DİYET İÇİN GÜNLÜK YEMEK PROGRAMI

Sabah Kalkınca :

Taze
sıkılmış meyve suyu (yudum, yudum) içilir. Açlık hissettikçe öğle
yemeğine yarım saat kalana kadar iştah varsa meyve yemek serbest



Öğle Yemeği :

Karbonhidrat
(Pilav –patates -bulgur- kepek ekmeği), sebze yemeği (etsiz) ve salata
(p oranında); Yemek esnasında su içmek yok ve yemekten sonra 3 saat
içerisinde hiçbir şey yemek ve içmek yok. Bu 3 saatten sonra akşam
yemeğine kadar istenirse meyve yenebilir.



Akşam Yemeği :

Akşam
yemeği çok hafif olmalıdır. Protein (et-peynir-yumurta vs) sebze yemeği
(etli olabilir) salata (p oranında);Yemek esnasında su içmek yok. Akşam
yemeğinden sonra 4 saat içerisinde bir şey yenilip içilmeyecek.
Özellikle yatmadan önce hiçbir şey yememek gerekiyor.

Öğünlerde;
Salata miktarı bütün yemek miktarının % 70’ ini teşkil etmesi çok
önemlidir. Salataya kesinlikle tuz atılmaz 1 veya 2 limon sıkılırsa
tuzsuzluk hissedilmez ayrıca sirke yasak (Çünkü sirke karbonhidratların
sindirimini zorlaştırır.)
►BESLENME VE YEME İÇME ADAPLARI (En güzel Diyet, Sünnete riayettir)

Yeyiniz, içiniz, israf etmeyiniz. Çünkü şifa az yemede ve hazımdadır.

· Yemeğe
başlamadan evvel besmele çekmek, ortasında nimet vereni düşünüp
tefekkür etmek, ve sonunda Elhamdülillah deyip şükretmek gerekir.

· Yemeğe
tuzla başlayıp tuzla bitirilir. (Çünkü; Tuzla başlamak iştahı keser,
tuzla bitirmek mideyi sulandırdığından hazmı kolaylaştırır.)


· Sol
dizinin üzerine oturularak (Sağ dizi dikerek) yerde yemek en uygun yeme
şeklidir. Bu şekil mideyi sıkıştırarak, küçültüp az yemeyi sağlar.


· Ayakta bir şey yemek ve içmek kesinlikle yasak. Bir şey içerken 2 veya 3 defa nefes alınarak içilir.

· Yemekten önce ve sonra ellerini yıkamaya, Sağ elle ve önünden yemeye dikkat edilmelidir.

· Yiyecek ve içecekleri üflemek ve koklamak doğru değildir.

· Yemeklerin (aşırı) sıcak yenmesi mideye zararlıdır. (Buharı gitmeden yenilmemelidir.)

· Yemekten
sonra (40) adım yürümeli veya (10) dakika sırt üstü veya sol yana
(uyumadan) uzanılmalı. Yemekten sonra kesinlikle uyunmamalıdır.


· Yemek esnasında kesinlikle su içilmez, yemekten önce veya yemekten 3 saat sonra içilebilir.

· Yediğin
vakit az ye. Sofradan doymadan, henüz iştahın varken kalk. Yemek
yedikten sonra dört-beş saat kadar daha yeme. Nefse ve mideye en ağır ve
yorucu hal yemek üstene yemek yemektir.

· Az
yemek ustalık, çok yemek hastalıktır. Az yemek tembellikten
uzaklaştırır, hastalıklara iyi gelir, kalbe ferahlık verir ve zihni
açar.

· Yemekte lokmayı küçük alıp çok çiğnemelidir.

· Günde iki öğün yemek en idealidir.
►VÜCUT İÇİN GEREKLİ BESİN VE MADDELERİN ORANLARI

Vücudumuzda
değişik miktarlarda Karbonhidrat, yağ, protein, su, mineral ve
vitaminlerden oluşan çeşitli kimyasal besinler bulunmaktadır. Yetişkin
bir insanın vücudunda ortalama; Y Su,  Protein,  Yağ, %4,3 Madenler ve
%0,7 Karbonhidrat ve diğer; %4-5 Aminoasitler , %3-4 Mineraller , %1
Yağ asitleri ve %1 Vitaminler bulunur. Yeryüzünde sadece meyve en
mükemmel ve fıtri olarak vücuda en uygun şekilde yukarıdaki bütün
maddeleri ihtiva eden nimeti ilahidir. Bir kişinin günlük kalori
ihtiyacı (2000 ila 3000) kalori olmalıdır.

NİŞASTA:Nişasta
içeren maddeler; suda, alkolde ve eterde erimez. Bundan dolayı
lüzumundan fazla hububat ve beyaz ekmek (Nişasta) yiyenlerde sentez
güçlüğünden (hazmı çok zor olduğundan) karaciğer sertleşmesi,
Safra kesesi, böbrek taşı, Damar bozuklukları ve netice itibariyle
basur, tümör, kanser vesair hastalıkların meydana gelmesinde önemli bir
rol oynamış olur. Bu sebeple hububat ve beyaz ekmeğe dikkat (fazla
yememeli) zaten vücudun bir günlük kepek ekmek ihtiyacı 30 gr. dır.
Fazlası yük ve hastalık nedenidir.

ŞEKER :Rafine
edilmiş şeker veya tatlılar (baklava, kadayıf vs.) yersek vücutta
ekşir ve sirke asidi , karbon asidi ve alkol oluşmasına vesile olur.
Malum sirke asidi ciltte ki siyillerin yakılmasında kullanılır. Siz daha
hassas olan bağırsakların içi ne kadar tahriş olacağını ve zararını
düşünün. Şeker ağızdan süratli alınırsa zararı daha artar; zira sinir
dokusundaki yağla kimyasal birleşme yaparak felce varan durumlara sebep
olabilir. Şekerden meydana gelen alkolün zararı yukarıdakinden daha
dehşetlidir. Böbrekleri tahriş eder Vs. Şekerin daha devam edilse en az
iki sayfayı tutacak zararları yazılabilir. Sağlığını düşünen için de bu
kadarı da kafidir. Vücudun şeker ihtiyacı fıtri olarak tatlı meyvelerden
karşılanabilir.

PROTEİN :
Büyümeyi, vücudun gelişmesini ve enerjisini sağlayan, dokuları onaran,
kanın zehirini temizleyen başlıca unsurlardır. Kırmızı veya beyaz et
çeşitleri, balık, yumurta, süt, yoğurt, peynir, mercimek, kuru meyve ve
yemişlerdir. Proteinin 1 gramı 4 kalori verir. Protein içeren yemekler
yaklaşık 3 saatte sindirilir.

KARBONHİDRAT :
Kas hareketleri, sindirim ve beynin çalışması için gerekli olan
enerjiyi sağlar. Şeker, tahıllar, nişastalı sebzeler, un ve unlu
mamüllerdir. Karbonhidrat oranı en yüksek tahıl Pirinç en düşük olanı
ise mısırdır. En kolay sindirilen tahıl pirinç, en zorlarından biride
buğdaydır. Karbonhidratın 1 gramı 4 kaloridir. Karbonhidrat içeren
yemekler yaklaşık 4 saatte sindirilir.

VİTAMİNLER :
Organizmayı koruyucu ve vücudu mikroplara karşı koruyucu ve direnç
sağlayıcı özelliğe sahiptir. Vitaminler vücutta oluşmayan dışarıdan
aldığımız besinlerdir. Vitaminler iki grup altında toplanır ;

1-Yağda eriyenler; A, D, E ve K vitaminleri,

2- Suda eriyenler; B1, B2, B6, B12 ve C vitaminleridir.

A Vitamini :
Vücudun gelişmesi, göz sağlığı, solunum sistemi ve sağlıklı bir cilt
için gereklidir. Karaciğer, yağsız et, sut, tereyağı, yumurta, yeşil ve
sari sebzelerde bulunur.


B, B1, B2, B3, B6 ve B12 Vitamini: vitaminlerini içine alan gruptur. İştah, sindirim ve sinir sistemi için gereklidir.
B grubu vitaminler; tahıllar, yağsız et, böbrek,
yürek, beyin, karaciğer, yerfıstığı, tavuk, ceviz, yumurta, kepek
ekmeği ve yağlı tohumlarda bulunur.


B1-
Buğday, pirinç, mısır, yulaf, darı, çavdar ve bunlarla yapılan
besinlerde, kepek ekmeğinde, mantar ve bira mayasında bulunur.

B2- Süt, peynir, yoğurt ve koyu yeşil yapraklı sebzelerde vardır.

B3- Brokoli, havuç, hurma, balık, baklagiller, fıstık, patates, domates, buğday, diğer tüm buğday ürünlerinde var.

B6- Kümes hayvanları, sığır ve koyun eti, karaciğer, yumurta ve sütte bulunur.

B12- Karaciğer et ve yumurta da bulunur.

C Vitamini: Vücudun direncini artırır, mikrobik hastalıklardan korur, dokuların ve dış etlerinin sağlığı için lazımdır.
En
çok sigara içenlere gereklidir. Portakal, mandalina, greyfurt, limon,
havuç, çilek, kavun, taze kırmızı ve yeşil biber, beyaz ve kırmızı
lahana, maydanoz, kuşburnu ve yeşil sebzelerde bulunur.

D Vitamini:Kalsiyum
ve fosforun emilerek vücuda faydalı bir hale gelmesi, kemiklerin
gelişmesi için lazımdır. Balıkyağı, sut ve tereyağında bulunur.

E Vitamini:
Büyüme ve üreme için gereklidir. Buğday, pirinç, mısır, darı, çavdar,
marul, soya, yerfıstığı, kabak çekirdeği, badem, susam, ceviz,
zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, pamukyağı ve yeşil sebzelerde
bulunur.


K Vitamini:Kemik oluşumuna katkıda bulunarak kemik erimesini önler. Brokoli, lahana, yeşil yapraklı sebzeler, soya fasülyesi, domates, karnıbahar, ıspanak ve karaciğerde bulunur.


YAĞLAR :
Hayvansal (tereyağı), Krema, Margarin ve katı yağlar kanda aşırı
kolesterol oluşmasına ve kalp damar hastalıklarına ve şişmanlığa neden
olduğundan özellikle bitkisel sıvı yağlar tercih edilmelidir. (Mısır özü
, Ayçiçek yağı gibi) Bitkisel yağlar şişmanlatmaz ve yağları depo
etmezler aksine, organizmanın fazla yağ depolarını eritmede yardımcı
olurlar. Kızartma yapılmış yağın tekrar kullanılması doğru değildir.
Yağların 1 gramı 9 kaloridir.

MİNARELLER :İnsan
vücudu % 5 nisbetinde minerallerden oluşmaktadır. Metebolizmanın
çalışmasında, kemiklerin inşasında, kan basıncının ayarlanmasında v.s.
önemli rol oynar. Bol miktarda sebze ve meyve yiyerek mineral
ihtiyacımızı giderebiliriz. (demir, fosfor, kalsiyum, çinko, bakır,
flüor, iyot, krom, kükürt gibi.)

SOĞAN VE SARIMSAK :A,B,C
vitaminlerini ihtiva ederler. Vücuda çok çeşitli faydaları olan bir
antibiyotiktir. Vücudu hastalıklara karşı korur, kalp damarlarını açar,
kanı sulandırır, vücudu mikroplara ve zehire karşı dezenfekte eder.
Tansiyonu düşürür ve daha nice faydaları bulunan bu nebatları sıhhatli
yaşamak isteyen herkese tavsiye ediyoruz.

Yukarıdaki
tavsiyeleri uygulayanlar ve ruhu cesedine, kalbi nefsine, aklı midesine
hakim olanlar; yaşantımızda büyük sorun olan şişmanlıktan ve kalp,
beyin, karaciğer, mide, barsak, kanser, böbrek taşı, romatizma ve bir
çok hastalıklardan kurtulabilirler.

Sağlık
İnsanoğlunun en büyük hazinesidir. Sıhhatli insan bu kıymetli hazine
için Rabbi’ ne şükretmeli ve bize emanet olan bu hazineyi korumalıdır. Düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli ve yemek için yaşamamalı sadece yaşamak için yemeli görüşünü benimsemeliyiz.

Hacmi
küçük fakat değeri büyük olan bu eser herkesin, Sağlıklı Beslenme
hakkında bilgi sahibi olabileceği ümidi ile telif edilmiştir. Öncelikle
kendi nefsimi daha sonra tüm herkesi bu tavsiyelere uymaya davet ediyor
ve bu vesileyle en derin saygılarımı sunuyorum.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.turkmania.forumdizini.com
 
Dengeli beslenme
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TürkMANİA | Türkiye'nin En Seviyeli Forum Sitesi :: Günlük Hayat :: Kişiye Özel Kategoriler :: Damak Tadı-
Buraya geçin: